flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заняття в системі вдосконалення професійної підготовки суддів

27 червня 2014, 14:35

 

20 червня 2014 року на базі Харківського апеляційного господарського суду відбулись заняття в системі вдосконалення професійної підготовки суддів, які проходять щомісячно відповідно до затвердженої програми на 2014 рік.

На заняттях було розглянуто тему: «Державно-приватне партнерство та інші способи укладання договорів щодо використання державного майна». З доповіддю виступила кандидат юридичних наук, доцент кафедри господарського права НУ «Юридична академія ім.. Ярослава Мудрого» - Селиванова Ірина Анатоліївна. Детально оглянула всі аспекти укладання договорів в сфері державно-приватного партнерства, а саме: умови, сторони, сфери застосування, органи реєстрації та процедуру укладання.

 

Друга частина занять була присвячена практичним питанням на тему: «Актуальні питання вирішення майнових спорів з вимогами до боржника в процедурі банкрутства відповідно до ч.4 ст. 10 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (у редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212 – VI)». Розглянуто судову практику Верховного суду України та Вищого господарського суду України з питань застосування законодавства про банкрутство. Доповідачами виступили кандидат юридичних наук, суддя господарського суду Харківської області – Чистякова Інна Олегівна та суддя господарського суду Сумської області – Костенко Лариса Андріївна.