flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проаналізовано оцінку роботи судової системи України

29 січня 2015, 16:32
Проаналізовано оцінку роботи судової системи України
 
В листопаді-грудні 2014 року компанією Research & BrandingGroup було проведено дослідження щодо оцінки роботи судової системи України, яке складалося з двох компонентів - загальнонаціонального та спеціального опитування безпосередніх учасників судових процесів.
За даними соціологічного опитування рівень довіри до судової влади України серед осіб, які брали участь у судових процедурах, складає 40 %, а серед осіб, які не були учасниками судових процедур - 13 %. Окрім цього, визначено рівень довіри громадян до судів загальної юрисдикції, адміністративних та господарських судів. Спеціалізовані суди одержали вищі оцінки.
Також за результатами опитування було встановлено шість найістотніших перешкод поліпшення роботи судової системи, чотири з яких є основними причинами, що заважають поліпшенню роботи судів.
Результати даного дослідження були проаналізовані та прокоментовані доцентом кафедри цивільного та трудового права Київського Національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, кандидатом юридичних наук, керуючим партнером Адвокатського об’єднання «Адвокатська фірма «Єфімов і Партнери» Олександром Єфімовим на офіційному сайті газети Верховної Ради України «Голос України» .
З більш детальною інформацією щодо проведеного соціологічного опитування можна ознайомитися за посиланнями:
Оцінка роботи судової влади України.
Результати соціологічного опитування «Оцінка роботи судової системи України»
Прес-реліз заходу «Судова система України»