flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Візит експертів Консультативної місії Європейського Союзу

16 червня 2017, 10:48

  13-14 червня 2017 року в рамках реалізації пілотного проекту із створення моделі європейської сучасної охоронної системи безпеки судів до Харківського апеляційного господарського суду завітали старший радник Консультативної місії Європейського Союзу з питань судової системи (далі – КМЕС)Джон Каббон та короткостроковий експерт КМЕС з Нідерландів з питань судової охорони Чес (Кейс) Такс.

  Під час зустрічі експерти КМЕС оглянули приміщення суду та його прилеглу територію, існуючі системи безпеки та обговорили з головою суду Павлом Тихим, заступником голови суду Олексієм Крестьяніновим і керівником апарату суду Оленою Ковальовою-Мінаєвою актуальні проблеми, пов’язані з охороною суду та станом забезпечення гарантій безпеки суддів, працівників апарату суду та відвідувачів.

  У ході дискусії розглянули переваги створення Служби судової охорони та звернули увагу на необхідність удосконалення порядку пропуску та ідентифікації осіб, які бажають потрапити до суду, системи відеоспостереження та контролю.

  Експерти також велику увагу приділили з’ясуванню думок суддів та працівників апарату суду щодо існуючого стану безпеки в суді. Зокрема, суддя Валентина Лакіза відповідала на питання закордонних спеціалістів та повідомила, що існуючий рівень пропуску осіб до приміщення, який склався внаслідок реформування органів поліції, не гарантує безпеки суддям та іншим працівникам суду.