flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар «Застосування статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та відповідна практика Європейського суду з прав людини»

07 червня 2018, 16:40

  7 червня 2018 року судді Харківського апеляційного господарського суду взяли участь в режимі відеоконференції у семінарі “Застосування статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та відповідна практика Європейського суду з прав людини”, організованому Національною школою суддів України для суддів місцевих та апеляційних господарських судів областей та міста Києва.

 

 

  Вітальними словами захід розпочала начальник відділу науково-методичних досліджень проблем судочинства, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Тетяна Фулей.

  Під час відеоконференції суддя Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Сергій Уханенко розглянув структуру статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, поняття “майно” в автономному значенні та концепції “законних очікувань”.

  У ході дискусії судді обговорили широке коло питань, пов’язаних із правом власності, захистом права на мирне володіння майном у практиці Європейського суду з прав людини, а також окремі аспекти регулювання відносин власності та захисту права власності в українському законодавстві.

  Суддя господарського суду Львівської області, кандидат юридичних наук Тарас Рим висвітлив питання щодо втручання держави в право особи на мирне володіння своїм майном та критерії виправданості її втручання.

  Під час семінару учасники ділились думками, судженнями та професійним досвідом.

  Джерело