flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До дня визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників

22 серпня 2014, 14:59

До дня визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників

 

22 серпня 2014 року судді та працівники апарату Харківського апеляційного господарського суду прийняли участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятного знаку жертвам фашизму та висловили глибоку вдячність за можливість спокійно та впевнено жити в сучасному Харкові.

23 серпня 1943 року Харків був остаточно звільнений від фашистських військ. В результаті війни він виявився одним з найбільш зруйнованих міст в Європі. Пустирі та руїни на місці колись житлових кварталів нагадували про війну до середини 1960-х років. Лише після багатьох років не покладної та важкої праці були відбудовані вулиці, будинки, споруди, історичні пам’ятники, парки відпочинку тощо.
Сьогодні ж Харків – один із потужних центрів української та всеєвропейської культури. З кожним роком його соціальний, науковий та виробничий потенціал стрімко росте в гору. Значна кількість пам’яток дає можливість пізнати історію міста та відчути дух старовинного Харкова.
За можливість бачити красу сьогодення ми вдячні нашим бійцям Червоної армії. Адже їх мужність та самовідданість дали нам шанс жити краще. Їх подвиги навіки залишаться в наших серцях, а кожна частинка нашого міста завжди буде нагадувати нам про цінність мирного життя та чистого неба над головою.