flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовка суддів господарських судів

21 жовтня 2014, 12:11
Підготовка суддів господарських судів

 

З 20 жовтня 2014 року в Харківському апеляційному господарському суді розпочалися заняття по підготовці суддів господарських судів, обраних на посаду судді вперше, за затвердженою програмою Харківського регіонального відділення Національної школи суддів на 2014 рік. Слухачами стали судді господарських судів Харківської, Полтавської, Сумської, Запорізької та Донецької областей.
 
 
Відкриття занять розпочалось з вітальних слів директора Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України Коржик В.В. та заступника голови суду Крестьянінова О.О.
Протягом двох тижнів судді Харківського апеляційного господарського суду виступатимуть з лекціями на такі теми:
-          Історичні моменти формування судочинства в Україні.
-          Морально-етичні та психологічні складові статусу судді.
-          Проблемні питання доказування в господарському процесі (питання формалізації електронних доказів, преюдиційності  судових актів тощо).
-          Питання, що виникають при поверненні позовної заяви, відмови в її прийнятті, залишенні позову без розгляду, припиненні та зупиненні провадження у справі.
-          Особливості провадження у справах за участю іноземних суб’єктів господарювання.
-          Підстави для скасування або зміни ухвали та рішення місцевого господарського суду. Аналіз порушень норм процесуального права у скасованих ухвалах.