flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спільні заняття в системі вдосконалення професійної підготовки суддів від 28.03.2014 р.

28 березня 2014, 17:18

28 березня 2014 року в конференц-залі Харківського апеляційного господарського суду відбулись чергові спільні заняття в системі вдосконалення професійної підготовки суддів, які проходять щомісячно на базі суду.

З доповіддю на тему «Актуальні питання застосування законодавства України щодо аграрних правовідносин (Закону України «Про аграрні розписки» від 06.11.2012 № 5479-VI тощо) виступив кандидат юридичних наук, суддя Харківського апеляційного господарського суду Тихий П.В.

В своїй доповіді суддя звернув увагу  на поняття та особливості застосування законодавства, порядок укладення та механізм виконання зобов’язань покладених на сторін при наявності аграрних розписок.

Також за темою «Компетенція господарського суду стосовно розподілу коштів, які стягуються як відшкодування шкоди, заподіяної державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства, між державними і місцевими бюджетами» виступали: суддя господарського суду Харківської області Жельне С.Ч., суддя господарського суду Полтавської області Кульбако М.М., суддя господарського суду Сумської області Котельницька В.Л..

В своїх виступах судді висвітлили особливості та проблеми розподілу коштів при розгляді справ пов’язаних з порушенням природоохоронного законодавства, зазначили коло суб’єктів, які звертаються до суду та навели приклади з судової практики.

Під час проведення занять були присутні судді Харківського апеляційного господарського округу та працівники апарату суду.